top of page

Novinky v ceníku Bezba dopravy od května 2024

Aktualizováno: 2. 5.

Bezba doprava nezdražuje! Ceny zůstávají stejné, ale do našeho ceníku jsme přidali některé položky tak, aby pro vás bylo cestování pohodlnější.  




Více než jeden doprovod na klienta 

Dle dosavadního ceníku měl jeden klient možnost mít s sebou pouze jeden doprovod. Nově si při objednání jízdy můžete zvolit více doprovázejících osob a pokud to kapacita dovolí, mohou jet také. Cena za další doprovod je 100 Kč za osobu při cestách po Praze nebo 150 Kč za osobu při cestě z některé z obcí v pásmu v okolí Prahy.

Levnější doprava pro doprovod držitele průkazu ZTP/P 

Jsme si vědomi toho, že řada držitelů průkazu ZTP/P cestuje s asistentem, kterého obvykle musí platit. Na základě impulsu od Pražské organizace vozíčkářů jsme iniciovali změnu, aby měl doprovod klientů s průkazem ZTP/P sníženou sazbu za přepravu, a to symbolických 10 Kč. Podotýkáme, že o tuto slevu je potřeba se přihlásit u řidiče a prokázat se příslušným průkazem. Sníženou sazbu je třeba uplatnit hned, na pozdější reklamace nebude brát zřetel.  

Zpoplatnění čekání na klienta 

V objednaný čas zahájení jízdy by klient měl nastupovat do vozidla. Pokud se bez adekvátního vysvětlení dostaví k vozidlu pozdě, může po něm řidič požadovat uhrazení poplatku za čekání, které činí 50 Kč za každých započatých 15 minut. Více o tom, jak je to u nás s čekáním se dočtete v samostatném článku.  

Cena za zavazadlo 

Sazba za přepravu zavazadla v ceníku byla i dříve, takže jen připomínáme, že pokud přepravujete jedno nebo více rozměrných zavazadel (nad 25x45x70 cm), může Vám řidič za každé zavazadlo účtovat 30 Kč. Podobně v případě, že budete mít větší množství malých zavazadel, může vám být poplatek také počítán.


Kompletní ceník si můžete přečíst zde.


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page