top of page

Seznamte se s Janem Fornůskem, řidičem Bezba dopravy

S velkým modrým autem vyráží za svými klienty brzy ráno s dobrou náladou a s úsměvem na tváři. Proč si vybral povolání řidiče Bezba dopravy? Především vidí smysl v práci, kde může pomáhat lidem. Při jednání s klienty a během jízdy je na první pohled jasné, že práce s lidmi jej skutečně naplňuje.





Honza do Bezba dopravy nastoupil na apríla. Přesto svou práci řidiče bere vážně, ale vždy s úsměvem na rtech. Než se rozhodl jezdit pro nás, býval vojákem z povolání a celníkem. Tomuto povolání zasvětil celý svůj život. Do státních služeb nastoupil hned po skončení vojenské střední odborné školy. Na své poslední vojenské diplomatické misi si uvědomil, že ač je jeho práce zajímavá, po 20 letech v různých uniformách se blíží k bodu vyhoření. Bylo jasné, že uzrál čas na změnu.

Ze začátku měl Honza obavy, protože coby celník neměl právě kladné zkušenosti s komunikací s klienty. Ale obavy se zanedlouho rozplynuly a nyní je čím dál více přesvědčen, že si vybral správně. Být součástí našeho týmu který pomáhá lidem, je pro něj, jak sám říká, čest protože pomáhat ostatním jej naplňuje a těší ho, že může alespoň na chvíli klientům ulehčit jejich situaci a poskytnout jim maximální možný transportní servis. Denně pomáhá reálným lidem v reálných situacích, za každého počasí a bez ohledu na to co zrovna sám prožívá. V práci jde osobní život stranou. Ví, že klienti na něj spoléhají. Práce mu dává smysl a spokojenost lidí, které vozí, je pro Honzu prioritou. Na jízdách má nejraději komunikativní klienty s pozitivním myšlením a přístupem k životu. Hltá jejich úžasné životní příběhy a se zaujetím naslouchá vyprávění o smutných lidských osudech či životní smůle, které jsou odvyprávěny s lehkostí a s úsměvy na rtech. Takoví lidé jsou pro něj inspirací a jejich energie ho pozitivně nabíjí. Baví ho zpovídat komunikativní klienty. Snaží se zapamatovat si ty nejzajímavější osudy a příběhy. Některé jsou prý vskutku unikátní a o ty humorné se s námi možná v budoucnu podělí.


Typická směna Honzy Fornůska začíná prvním svozem v 06:30. V tuhle dobu a v několika dalších ranních hodinách jsou jeho klienty handicapované děti na cestě do škol. Po svozu školáků je čas na klienty s nejrůznějšími typy vozíků, kteří potřebují odvézt do zaměstnání. Okolo poledne je doba seniorů a návštěv lékařů. Ke konci směny vozí své dospělé i dětské klienty zase zpět do jejich domovů. Průměrně v autě stráví 10 až 11 hodin denně i s přestávkami mezi svozy. Čas svozu také může prodloužit například zácpa či objížďka. Víkendy si nechává pro sebe, ale když je potřeba vypomoci, tak neváhá a přiloží ruku k dílu. Nebo spíš na řadicí páku. V časech volna se rád věnuje bowlingu, u kterého se příjemně odreaguje.


Pro Bezba dopravu by si do budoucna přál více klientů a k nim také více kolegů i více aut, abychom mohli obsloužit všechny, kteří nás potřebují. Rád by poznal více lidí, kteří stejně jako on v této práci najdou smysl a bude je bavit. Protože to se pak projevuje ve vztahu ke klientům, kteří samozřejmě pozitivního a veselého řidiče ocení a dojde tak k hezkému obohacení na obou stranách.




0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page